industrial design | product styling

Van der Veer Designers

vanderveer winnaar van de if gold award 2017 voor excellentie in design

21 maart 2017
Vanderveer Designers is onderscheiden met de hoogste iF Design onderscheiding voor de nieuwe Thule Yepp Nexxt Maxi Kinderfietsstoel. Uit meer dan 5.500 inzendingen heeft de jury aan slechts 75 producten de hoogste design-onderscheiding toegekend. Op 10 maart 2017 werden in het BMW-Museum de winnaars bekendgemaakt en werden de iF Gold Awards uitgereikt voor een publiek bestaande uit 2000 internationale design professionals. Thule Yepp Nexxt Maxi is een lichtgewicht, comfortabele en veilige kinderfietsstoel. Het unieke design is geïnspireerd door moderne fietshelmen en resulteert in een lichtgewicht en comfortabele fietsstoel met een stijlvol en sportief design.

De jury van de iF Gold Awards verklaart:
"Deze kinderfietsstoel heeft de jury overtuigd door zijn verfijnde ergonomische aspecten, van het eenvoudige fietsbevestigingssysteem tot en met de ongecompliceerde veiligheid buckle. De ultralichte sandwichconstructie combineert comfort met veiligheid."

"Door het winnen van deze prijs, die door velen wordt gezien als de Oscar op het gebied van design, wordt nogmaals bevestigd dat wij beschikken over een design- en ontwikkelingsorganisatie van wereldklasse", aldus Magnus Welander, CEO van Thule Group.

iF Gold Award 2017 Thule Yepp Nexxt

elektrisch openbaar vervoer is here to stay!

12 december 2016
In Duitsland en Nederland zijn de afgelopen week verschillende buslijnen omgezet van Diesel- naar volledig elektrische aandrijving. Zo rijdt lijn 133 in Keulen voortaan met 8 gloednieuwe VDL Citea SLFA-E gelede bussen en is daarmee de eerste volledig elektrische lijn van Duitsland! In Eindhoven zijn deze week 43 bussen van hetzelfde type in gebruik genomen op verschillende lijnen en zij beschikken daarmee over één van de grootste volledig elektrische vloten van Europa.
Vanderveer Designers is verantwoordelijk voor het BRT (Bus Rapid Transport) uiterlijk van deze nieuwe generatie Openbaar Vervoer bussen, waarmee VDL Bus & Coach voorop loopt.

VDL Citea SLFA-E elektrische bus

gio erkenning voor cityzen c8, orange c8 hmb en esprit c3 van gazelle.

8 november 2016
GIO erkenning voor Cityzen C8, Orange C8 HMB en Esprit C3 van Gazelle.

Tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven werden alle inzendingen voor de Gio Erkenning (= Goed Industrieel Ontwerp) tentoongesteld.
Gazelle mag 3 fietsen dit kwaliteitskeurmerk geven. De Jury prijst deze fietsen om verschillende verbeterde aspecten. Het designteam van Gazelle heeft deze fietsen ontworpen, ondermeer de kleurstellingen en productgrafiek zijn verzorgd door Vanderveer Designers.
De jaarlijkse toekenning van deze erkenning wordt georganiseerd door Designlink.

GIO erkenning Gazelle fietsen DDW

widek paperclip bel

17 oktober 2016
Widek introduceert een compleet nieuwe bel met een slank en modern design en is in samenwerking met Vanderveer Designers ontwikkeld. De bel beschikt over een unieke klepel die is geïnspireerd op een paperclip. Ook het bevestigingssysteem waarmee de bel op het stuur wordt vastgezet, is totaal vernieuwd. De strop hoeft niet langer onder de bel te worden vastgeschroefd, maar kan eenvoudig aan de bovenzijde worden aangedraaid. Het minimalistische design van de paperclip-bel sluit nauw aan bij de uitstraling van de toekomstige generatie fietsen.

Widek Paperclip bel

oprichter peter van der veer neemt afscheid

6 oktober 2016
Met een fantastisch feest vrijdag 30 september heeft Vanderveer Designers afscheid genomen van zijn oprichter. Het bureau is de afgelopen 32 jaar uitgegroeid tot een van de toonaangevende ontwerpstudio’s in Nederland op het gebied van industrial design. Peter heeft daarin een belangrijke rol gespeeld. Hij is gestart met een klein bureau aan huis in Deil in de jaren 80. Na een verhuizing naar een groter pand in Geldermalsen is het bureau uitgegroeid tot het bedrijf dat het nu is. De directie bestaat nu uit Imre Jacobs, Rik de Reuver en Wim van Dijk.

there's a new kid in town!

1 augustus 2016
Thule Yepp heef op de Eurobike 2016 een geheel range fietsstoeltjes gepresenteerd de: Thule Yepp Nexxt! De Nexxt zitjes zijn innovatieve lichtgewicht kinderzitjes die er niet alleen geweldig uitzien maar bovendien ook veilig, duurzaam en comfortabel zijn. Het concept van Nexxt is gebaseerd op de technologie en constructie van fietshelmen en bestaat uit een combinatie van sterke, schokabsorberende en waterafstotende materialen (EVA, EPP en PP). Vanderveer is verantwoordelijk voor het concept en design van de nieuwe Thule Yepp Nexxt en werkte tijdens het ontwikkelingsproces nauw samen met het team van Thule Yepp. In februari 2017 zullen de nieuwe Thule Yepp Nexxt producten leverbaar zijn.

Thule Yepp Nexxt

red dot award voor hamax outback

7 juli 2016
Vanderveer Designers is uitgeroepen tot een van de winnaars van de prestigieuze Red Dot Design award: Product Design 2016. Vanderveer Designers wordt onderscheiden met deze prijs voor hun ontwerp van de Hamax Outback fietskar. Vanderveer ontwierp de Hamax Outback fietskar in nauwe samenwerking met het Hamax development team. Deze innovatieve fietskar is bijzonder veilig en stabiel, goed zichtbaar op het terrein en in het verkeer en kan zeer eenvoudig worden omgezet in een wandelwagen of jogger.

Hamax Outback

de ov fiets groeit enorm.

9 mei 2016
De OV fiets groeit enorm in populariteit. Voor NS aanleiding om over te gaan tot een nieuwe aanbesteding waarin de aanbieders van huurfietsen werden uitgedaagd om met verbeterde modellen te komen. Samen met het bedrijf BIkes2Go ontwikkelde Vanderveer Designers een nieuwe OV fiets waarin een aantal functionele verbeteringen ten opzichte van het bestaande model werden opgenomen. Zo werd het kwetsbare koplampje opgenomen in een, tegen het balhoofd aangelaste, beschermende behuizing.
Verder werd het bagagedrager dek verdiept uitgevoerd zodat de hierin aangebrachte aanbind ketting op een gebruiksvriendelijke en veilige manier kan worden meegenomen.

OV fiets 2016

vanderveer designers & salone del mobile 2016

25 april 2016
De Salone del Mobile in Milaan is het grootste evenement ter wereld op het gebied van interieur en meubel design. Deze happening is zowel in het beursgebouw Fiera Milano, als ook op allerlei plaatsen in de stad. In kleine galerijtjes, oude industriegebouwen e.d. zijn veelal verrassende presentaties te zien van talentvolle ontwerpers, jonge startups en design opleidingen uit de hele wereld. Ook gevestigde grote meubelmerken zoals bijvoorbeeld Kartell of Vitra laten hun nieuwste collecties zien.
Elk jaar komen ca. 300.000 bezoekers zich verwonderen over het enthousiasme waarmee iedereen zich presenteert. In grote lijnen is deze expositie toch "de wereld van morgen” waardoor ons bureau zich graag laat inspireren.
Van 13-15 april 2016 zijn we daarom met vier mensen naar de ‘Salone’ geweest!

Salone del Mobile 2016

yepp cargo wint fiets innovatie award 2014

4 maart 2014
De Yepp cargo is een inklapbare voordragermand waardoor transportfietsen even gemakkelijk geparkeerd kunnen worden als een normale fiets. De Yepp Cargo werd door van der Veer Designers in opdracht van GMG ontwikkeld. De jury van de Fiets Innovatie Awards vindt dit product 'helemaal af'. De eenvoud is de kracht van het ontwerp. Doordacht concept en eigentijds vormgegeven. De Yepp Cargo biedt een antwoord op een groeiend probleem in stallingen. Het grote voordeel is ruimtebesparing in fietsenstallingen.

Yepp Cargo Innovatie Award 2014

jort nijhuis versterkt het designteam

30 januari 2014
Met ingang van 1 jan 2014 treedt Jort Nijhuis in dienst als Industrieel Ontwerper. Jort is in 2013 afgestudeerd aan de TU Delft op een Cargo trailer. Dit is een elektrisch ondersteunde fietsaanhangwagen bedoeld voor duurzame stedelijke distributie, geschikt voor 200kg aan postpakketten. Als uitstekende concepttekenaar zal hij bij Van der Veer Designers een belangrijke toegevoegde waarde zijn bij de conceptontwikkeling en ideevorming van onze projecten.

Jort Nijlhuis